2012-07-02

Čarolija izletišta blizu Zagreba

Drago mi je što mogu reći da sam ostvarila prvu suradnju s jednom od svojih čitateljica, Slobodankom iz Križevaca, koja uz studij voli puno putovati i prepustiti se otkrivanju novih mjesta tokom čega nastane hrpa divnih fotografija koje je odlučila podijeliti i s vama i sa mnom. Želim napomenuti da je članak nastao na temelju informacija i fotografija koje je Slobodanka ustupila za potrebe ovog članka. 

Dakle, radi se o jednom mjestu za koje ja do sad nisam čula a prema fotografijama izgleda kao divno mjesto za jednodnevni izlet. Nisam imala pojma koliko divnih izletišta u Hrvatskoj imamo a da ih vrijedi istražiti. Ako vas zanima koje je izletište oduševilo Slobodanku, pogledajte u nastavku.

Odlično mjesto za jednodnevni izlet u prirodi je Obiteljsko izletište Novak koje se krije u malom mjestu Cepidlak (Sv. Ivan Zabno) i udaljeno je svega nekih 50-tak km od Zagreba. Budući da je čula brojne pohvale na račun tog izletišta, Slobodanka ga je odlučila posjetiti sa svojim dečkom i provesti obećavajuće divan dan u prirodi.

Po dolasku u Obiteljsko izletište Novak, automobil se ostavlja na velikom parkiralištu s kojeg se kreće u pravu malu pustolovinu. U sklopu izletišta su tri divna jezera, nogometno igralište, dječji park, bočalište, teren za badminton, viseća kuglana a tu je i mnoštvo domaćih životinja. S obzirom na to što se sve nudi u izletištu, svatko od nas mogao bi tamo provesti kvalitetan odmor, bez obzira na to da li dan želimo provesti u mirnoj šetnju uz jezeru ili aktivno baveći se nekim od sportova. Na jednoj strani nalazi se ogromno jezero okruženo šumom a nasred jezera nalazi se predivna drvena kučica okružena cvijećem. 


Kao što možete vidjeti na slikama, do te se kučice može doći drvenim mostićem koji je lijepo uređen. Šetnja ovim mostićem i boravak u kučici mogu biti vrlo romantični i možete provesti jedan lijepi miran dan sa svojim najdražim.


Kučica ima slamnati krović, ogradu od šibe a unutra je neobičan stolić s klupicama. Baš lijepo mjesto za pojesti nešto ili jednostavno za uživanje u jezeru i pogledu na besprijekornu prirodu koja vas okružuje kad ste nasred ogromnog jezera.



Nedaleko tog jezera nalazi se ograđeni dio s konjima kao i jako druželjubiv magarac koji posjetitelje osvaja na prvi pogled. Čim primijeti ljude odmah dojuri i čini se kao da voli biti u centru pozornosti :). Slobodanka oduvijek voli konje pa je tako i ovaj put ostala fascinirana njihovom ljepotom.





Druga dva jezera su nešto manja, ali zato ne i manje privlačna. Kao što se može vidjeti na slici, priroda je jako lijepo uređena kamenjem, cvijećem i divnim mostićima.



Na tom dijelu nalazi se i restoran koji raspolaže s 350 sjedećih mjesta čija je gastronomska ponuda zanimljiva i dosta raznolika. Iako Slobodanka nije imala prilike degustirati hranu u restoranu, sigurno će to učiniti slijedeći put a ako vi prije isprobate jela u restoranu, možete nam javiti kako vam je bilo :).


Za one koji ne žele u restoran, postoji i mogućnost da popiju sok u prirodi. Cijene su prihvatljive i sok je bio 10 kn, a znamo da ima puno drugih mjesta gdje su cijene poprilično veće. Mene osobno ovo divno mjesto podsjeća na stajališta na Plitvičkim jezerima.


Osim restorana, postoji i igralište s ljuljačkama, klackalicama, pješčanikom i ostalim sadržajima kojima se vesele djeca. No, ljuljačkama nije odoljela ni naša Slobodanka. U parku ispred restorana nalaze se preko 200 godina stari predmeti kojima su se ljudi nekada služili u svakodnevnom životu za obradu zemlje, preradu grožđa te alati za razne potrebe domaćinstva.



Kao što sam već rekla, preporuke dragih osoba odvele su Slobodanku u istraživanje ovog izletišta, a ja se skupa s njom nadam da će naša preporuka i nekoga od vas odvesti u taj predivan kraj. Svakako si dajte priliku da se i sami uvjerite u njegovu ljepotu i posebnost. I sama se nadam da ću imati priliku otići uživati u toj prirodi i da ćemo svi dijeliti istu ljubav s mojom dragom čitateljicom kojoj još jednom želim zahvaliti na predivnim fotografijama i informacijama o izletištu koje, prema njezinim riječima, predstavlja idealnu destinaciju za sve željne odmora, šetnji, ribolova, jahanja konja i uživanja u miru. A ja bih još dodala, da mi se čini kao da je ovo destinacija za sve željne bijega od gradske strke, uživanja u ljubavi s svojim najdražim ili za one koji umjesto ljetovanja biraju niz manjih izleta ove godine.

Da li ste možda i vi već posjetile/posjetili ovo obiteljsko izletište nedaleko Zagreba? Ako jeste, kakva su vaša iskustva? Ako niste, jesu li vas Slobodankine fotke uvjerile da je vrijeme za organizaciju jednodnevnog izleta? Ako ste i vi zainteresirane za suradnju i predstavljanje neke destinacije, možete mi se javiti :).


0 komentari:

Objavi komentar