2012-07-15

Shopping, ručak i ostale sitnice

Vikend koji polako prolazi bio je predivan i već se veselim slijedećem. Unatoč nekim obavezama uspjela sam se jako lijepo odmoriti i napuniti baterije za novi tjedan i nove izazove. Kako ste vi provele ovaj vikend ili ga još provodite? Hoćete li ga pamtiti po nečem lijepom? Ovaj je post inače morao ići već jučer ali kod nas je bilo nevrijeme i oblačno pa fotke nisu uspijevale. Danas sam ponovila fotkanje ali slike i dalje nisu baš nešto, no ne stignem sve fotkati ponovo. Pa krenimo da vam pokažem što smo kupili, papali, što mi je divno poštar donio itd.

Jučer ujutro bila sam s dragim u malom shoppingu i kad smo došli doma nije bilo vremena za kuhanje nekog posebnog ručka pa smo napravili pizzu koju oboje obožavamo. Napunili smo trbuščiće toliko da nismo mogli cijeli dan disati i baš smo se fino napapali. Puno kećapa, sira, posebne salame, gljivica, feferona, origana i pizza je bila spremna za pećenje.. pogađate, ovaj dio s feferonima je za dragog, a dio bez feferona i gljivica za mene.. Dragi je posebno uživao jer je prvi put doma na pizzu stavljao feferone i stavio si duplu količinu gljivica pa njegovom oduševljenju nije bilo kraja.

Pizza spremna za pećenje...
 
A ovdje smo već naveliko navalili...

Budući da smo znali da ćemo se pošteno napapati odlučili smo se malo i baviti sportom pa smo zato kupili set za badminton. Kad su se trbuščići malo slegli, vrijeme je bilo za razgibavanje i trošenje unesenih kalorija. S obzirom na prirodu dečkovog posla i moje nezaposlenje, aktivnost nam je itekako potrebna. Kako već dugo nismo igrali badminton, nismo se baš iskazali za prvi put ali napredujemo. Puno smo se smijali i dobro zabavili a to je najbitnije.


Što se jutarnjeg shoppinga tiče, kupili smo i par časopisa o uređenju interijera: Bravacasu, Hausbau, Katalog najljepših kuća koji izlazi jednom godišnje i jedan časopis s receptićima i sličnim: Delicije, koje inače idu uz Jutarnji list. Većinu ovih časopisa kupujemo prvi put pa nismo znali što očekivati tako da očekujem vaše preporuke za kupnju kulinarskih časopisa i časopisa o interijerima :).


Budući da štedimo novce, kupili smo i jedan veći sef za čuvanje novaca na ključić da nitko ne može zaviriti u njega :)). Kad se sef otvori sastoji se od dvije razine - gornja razina su pretinci za sitni novac dok se ispod mogu čuvati papirnate novčanice. Sef smo inače uzeli u Mulleru a cijena mu je bila nekih 95 kn ako se dobro sjećam. Nama će biti jako koristan jer manje kasice prasice već pucaju zbog prevelike količine sitnih kovanica.



Posjetili smo i Accessorize u kojem su još uvijek sniženja i tu smo uzeli jednu divnu ogrlicu. Njezina je cijena inače bila nekih 160 ili 170 kn a sniženu na 50 % platili smo ju nekih 80 kn. Nisam joj mogla odoljeti, unatoč cijeni. Tražila sam i trakice za kosu kakve su sad in ali nažalost nije ih više bilo. Ogrlica je nježne roza boje, s cvijetićima u čijoj su sredini još mali cirkončići, nije preduga i baš krasno stoji. Bila je to ljubav na prvi pogled! I puno je ljepša uživo nego na slici. I da ne zaboravim, vidjela sam u Varaždinu da osim Accessorizea postoji i Accessorise, ne znam kako do sad nisam vidjela da su dva dućana. U čemu je razlika?? Osim da mi se ovaj drugi čini puno veći.



Na kraju smo u Mulleru kupili i nešto materijala za izradu čestitki, neke setove ukrasnih papira, pisala za umjetnike, ljepilo i glitter olovčice. Već se veselim izradi čestitki a moram nabaviti još i neke drvene kutijice i okvire za slike koje moram dekorirati. Znate li možda još koji dućan s hobby materijalima u okolici Varaždina, Čakovca, ili možda imate neke dobre web stranice s materijalima za preporučiti? Možda nekog sellera s eBaya?



Prije dan dva stigli su mi i prvi Abbamart kistovi za recenziranje. Javila sam se na njihov open call i odabrala jedan od ponuđenih setova, a o detaljima više uskoro u posebnom članku kad malo testiram kistove :).



Pogledali smo i dva filmića u zadnje vrijeme: Vječni zaručnici i Lanac osvete. O filmovima i dojmovima će isto biti zasebni članak.
Što kod vas ima za ručak i što ste jučer pripremali? Jeste li imale pomoć u kuhinji ili je sve bilo na vama? Bavite li se nekim sportom nakon fine papice? Ili znate bolji lijek za rješavanje napuhnutosti trbuščića? Možete li mi preporučiti neki dobar kulinarski časopis ili časopis o interijerima? Ili možda neku dobru kulinarsku web stranicu ili web stranicu o interijerima i uređenju doma? Štedite li i vi novce za nešto ili sve trošite kako zaradite? Jeste li ulovile nešto dobro na Accessorize sniženjima? Imate li koji link za divne trakice za kosu u egipatskom stilu? Gdje vi kupujete hobby materijale, u kojim dućanima ili na kojim web stranicama? Slobodno stavljajte fotke, linkove i ostalo u komentare :)

0 komentari:

Objavi komentar